Træn godt op til et maraton

Har du et ønske om at deltage til et maraton tæt på dig? Så kan du blive inspireret her af dit træningsprogram i de næste mange uger. Vi anbefaler, at du i hvert fald starter med træningen ca. 20 uger inden løbet står på. På den måde sikre du dig, at du for det første kan gennemføre løbet, men også at du bliver tilfreds med tiden. Du skal helst ikke opleve et nederlag, så derfor bør du nøje følge en træningsplan.

Træningen op til maratonet

Når der er mellem de 20-16 uger til dit maraton, skal du løbe dine første lange ture på mellem 24-28 km. Når du ca. har 12 uger tilbage inden løbet, skal du løbe ca. 30 km, 8 uger før er det 32 km, hvilket vil svare til ca. 3 timer. Når du kun har 4 uger tilbage inden løbet, skal du igen løbe lidt over 30 km. I de uger hvor du ikke skal løbe de så lange ture, anbefaler vi, at du stadig løber mellem 16-22 km. Hvis du gerne vil sikre, at du kommer til at klare dig godt, kan du benytte træningsudstyr. En vægtvest vil øge dine udforinger, og den vil hjælpe dig til en bedre form. Find din vægtvest på kinetikshop.dk. Du vil ikke fortryde, at du anskaffer dig en.

Kostplanen

Når du skal træne og løbe så meget, som du skal, kræver det en masse godt og proteinrigt mad. Du vil opleve, at du vil komme til at skulle spise langt mere, end du har været vant til. Det afhænger meget af højde og drøjde, samt om du er mand eller kvinde. Du skal som minimum have 5-6 næringsfulde måltider i løbet af dagen. Du skal primært leve af ris, kylling og masser af grøntsager, hvilket gælder både som frokost og aftensmad. Til din morgenmad skal du have et godt nærigt indhold også, som du eksempelvis kan få af skyr. Dine mellemmåltider bør indeholde fedt, protein, energi og kulhydrater. Du vil på den måde kunne samle god energi ind til din træning, samt se og opleve resultater.

Lyt til din krop

De programmer du vil støde på, skal du altid opfatte som vejledende. Du bør nemlig altid tilpasse dem efter dit udgangspunkt, og hvor meget tid du har til rådighed om ugen. Hvis de er øvet i træning, kan de presse dig selv hårdere, end hvis du er nybegynder. Vi anbefaler også, at du bruger længere tid end 20 uger, hvis du starter som nybegynder.