Kom over din forkølelse

Efterår- og vintersæsonen er der, hvor forkølelse når på sit højeste. Rigtig mange danskere bliver ramt et par gange om året, men hvordan får man det væk? Efter vi oplevede Corona, vil vi godt komme så hurtigt som muligt over vores sygdomsforløb. Det er også meget forskellige hvor hårdt vi hver især bliver ramt, dermed også hvor tit. Men vi har samlet en lille guide til, hvordan du kan komme over din forkølelse. Ingen holder af at blive syg, især ikke når arbejdet trænger sig på og du har planer langt ude i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at du kommer hurtigt videre og kan deltage i dine planer.

Forkælelse

Når du rammes af sygdom, er det vigtigt at du lytter til din krop. Kroppen har brug for, at du aflader den, så den kan arbejde på højtryk for at blive rask igen. Det er derfor vigtigt, at du er så lidt aktiv som muligt. Kroppen bruger rigtig meget energi på at arbejde sig rask igen. Derfor kan du godt opleve, at du får feber. Du skal huske at forkæle dig selv, når du er syg. Set din yndlingsserie eller film på og nyd at du har tiden til at få det set. Køb sæsonens dejlige frugt, det er både lækkert og så vil din krop elske dig.  Du kan også tage et langt bad, hvor du får varmen og bare er afslappet. Her kan du nyde melodien af et klaver, som spiller noget dejligt musik til dig. Sæt tiden af til det og du må ikke føle dig presset til at skulle hurtigt i gang. Du må ikke stresse kroppen.

De praktiske gøremål

Når du begynder at føle dig lidt bedre, men stadig for syg til at tage på arbejde, skal du stadig huske at blive hjemme. Her kan du få udrettet en masse praktiske gøremål i hjemmet, som bare har stået stille, mens du var syg. Din to-do er blevet længere og længere desto længere du har lagt syg, så det er derfor vigtigt lige at få det gjort inden din hverdag er helt tilbage. Få vasket en masse tøj og dit sengetøj – bakterierne skal jo væk. Dertil er det en god ide at få rengjort huset, så du roligt kan invitere folk hjem til dig, uden at skulle være bange for om der var mere virus.

Nyd en stor og dejligt varm kop te dagligt under dit sygdomsforløb og bare forkæl dig selv, nu når du alligevel har tid.