Stadion nødstrøm

Det sker der, hvis strømmen går på stadion

Har du nogensinde tænkt på hvad der sker, hvis strømmen på et fodboldstadion pludselig går? Vil alle så løbe panikslagende rundt i mørket? Sådan er det heldigvis ikke. Læs her hvorfor.

Alle de store stadions på verdensplan bruger en rigtig stor mængde strøm både før, under og efter afviklingen af en fodboldkamp. Banen skal lyses op, varmen i græsset er i gang, fadølshanerne skal løbe. Uden strøm ville ingenting kunne fungere, og derfor er det en reel overvejelse, hvad der skal ske såfremt strømmen pludselig gik.

Nødstrømsløsninger til EM

Det bedste eksempel var til EURO 2012, da der skulle bygges et nyt stadion. Dette stadion blev bygget med den nyeste teknologi, og fik installeret backup strøm. Det vil sige, at der var store generatorer på stadion, som aktiverede med nødstrøm, hvis strømmen gik ud. På den måde var man sikret en kontinuerlig strøm, selvom hovedstrømmen gik ud i nogle sekunder eller minutter.

Dette har alle de store stadions installeret, da det ville være en katastrofe, hvis alt pludselig blev mørkt. I Danmark har vi mange udbydere af nødstrømsløsninger, hvor der bliver opsat UPS-anlæg til at håndtere et eventuelt blackout. Det tilbyder Scanpotec fra Sorø blandt andet.

Så nu ved du med sikkerhed, at der aldrig bliver helt mørkt selvom strømmen går. Der er altid nødstrøm fra generatorer til rådighed!